otroški dres Bayern Munchen z lastnim imenom Manchester City bo gostil Brighton & Hove Albion na stadionu Etihad v težko pričakovanem obračunu angleške Premier League. Ko se ekipi pripravljata na igro, je tekma za obe strani zelo pomembna. Man City je po nizu nenavdušujočih predstav odločen, da si povrne položaj na vrhu lige, Brighton pa želi nadaljevati s stalnim vzponom na lestvici.

V nedavni predstavi je bil gol Gabriela Martinellija v 86. minuti dovolj, da je Arsenal premagal Manchester City na stadionu Emirates. Ta poraz se je zgodil po nizu slabih predstav, zaradi katerih je City zdrsnil na tretje mesto na lestvici Premier League. Zdi se, da ta sezona za trojnega zmagovalca ni tako dobra. Zagotovo je pritisk na menedžerju Pepu Guardioli opazen, ko se premika v teh zahtevnih časih.

Čeprav je to morda težko prebaviti, je City v petih tekmah v vseh tekmovanjih doživel tri poraze. Njihova zadnja zmaga je bila proti RB Leipzigu v UEFA Ligi prvakov. Vendar pa je v Premier ligi Guardiolina ekipa začela močno, s samo dvema porazoma v prvih osmih tekmah.

Uspešnost Brightona je bila na drugi strani enako slaba, z le eno zmago v zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih, skupaj z dvema remijema in dvema porazoma. Vendar pa gre ekipi Roberta De Zerbija v Premier ligi razmeroma dobro v primerjavi z lanskim letom. Hove Albion je dobil 3 od zadnjih 5 tekem v Premier ligi. Trenutno je klub na lestvici šesti.

V svojem nedavnem nastopu v Premier ligi je Brighton na domačem igrišču uspel težko prigaran remi proti Liverpoolu. Strelec Adingra je v 20. minuti zadel za Brighton, toda Liverpool se je maščeval z dvema goloma v poznem prvem polčasu, ki sta bila zasluga Salaha, in ob polčasu vodil z 2:1. Vendar pa je Brighton uprizoril živahno vrnitev v drugem polčasu, s spektakularnim zadetkom Dunka s prostega strela v 78. minuti, ki je izid izenačil na 2-2, na koncu pa je tekmo končal z razburljivim remijem.

Rodri bo nadaljeval kampanjo v Premier League, potem ko je imel 3 tekme prepovedi zaradi nasilnega dejanja proti Nottingham Forestu. Iz ekipe pa ne bo dolgo časa poškodovanega Kevina de Bryuneja. Odsotnost Kevina zdaj vpliva na predstave ekipe in Guardiola pogreša njegovo prisotnost v ekipi.

Pervis Estupinan in Julio Enciso bosta zaradi kondicije še naprej odsotna iz ekipe. Potem ko je izpustil remi proti Liverpoolu, se lahko Tariq Lamptey vrne v ekipo, vendar vodstvo kluba ni potrdilo ničesar. Vendar bi se James Milner lahko vrnil v ekipo proti Man Cityju.

Man City je zmagal 11 od zadnjih 13 tekem proti Brightonu, kar jasno kaže na ogromno prevlado modrih. Zvezdniški napadalec Erling Haaland je bil še posebej uspešen na zadnjih domačih tekmah, saj je na zadnjih dveh nastopih dosegel štiri gole. Čeprav je bil Haaland nedvomno neprecenljiva prednost, je treba omeniti, da je zmagovalec svetovnega pokala Julian Alvarez trenutno v izjemni formi. Argentinski napadalec je dosegel štiri zadetke v zadnjih šestih nastopih v vseh tekmovanjih.

Oba napadalca izkazujeta ogromen potencial, vendar bi moral Guardiola izbrati na podlagi njune trenutne forme, zaradi česar je Julian Alvarez prednostna izbira. Ob podpori takšnih, kot sta Bernardo Silva in Phil Foden na sredini, bo napadalna moč Cityja izjemna. Čeprav je City pripravljen na prevlado proti Brightonu, je pomembno, da ne podcenjujete Brightonove odpornosti in odločnosti.

Njegov potencial kot dolgoročna prednost za ekipo je nesporen, dejstvo, ki se ga Guardiola popolnoma zaveda. Menedžer je zavezan negovanju Haalandovih sposobnosti na vse možne načine in mladi Norvežan dosledno izpolnjuje pričakovanja svojega menedžerja. Njegova vloga ključnega igralca na prihajajoči tekmi proti Brightonu je nedvomna.

Še preden je dosegel slavo v svetovnem pokalu, je Pep Guardiola prepoznal izjemen talent Juliana Alvareza in si hitro zagotovil njegov podpis. Pred svetovnim prvenstvom je Guardiola izrazil svoje prepričanje v Alvarezov potencial z besedami: “Imaš največ možnosti, da osvojiš pokal svetovnega prvenstva,” prerokba, ki se je od takrat uresničila.

Zaenkrat gre Julianu Alvarezu za City odlično. Je pa res, da prejšnjo sezono ni dobil veliko časa, tako da je njegova statistika golov manjša v primerjavi s Haalandom. Toda dober del tega je, otroški nogometni dres da Alvarez dobiva ustrezno minutažo in tudi dosega pomembne gole za ekipo. Torej bi bilo super videti njegovo potezo proti Brightonu.