nogometni dres Arsenal z lastnim tiskom Arsenal ta konec tedna odpotuje v Liverpool, kjer se bo pomeril z Redsi v eni najpomembnejših tekem sezone za topničarje. Mikel Arteta ve, da bi zmaga pomenila, da bodo za božič potrjeni kot vodilni v ligi, saj Jurgen Klopp ve, da jim enak izid za njegovo ekipo zagotavlja mesto na vrhu drevesa.

S strani Arsenala je Thomas Partey blizu vrnitve, Takehiro Tomiyasu in Fabio Vieira pa naj bi se vrnila šele v novem letu. Jurrien Timber je dolgotrajno odsoten, Emile Smith Rowe pa je bil v zadnjih nekaj ekipah na tekmah, ko je nastopil kot nadomestek proti PSV in Brightonu.

Čeprav poškodbe in izključitve morda niso v mislih Arsenala pred tekmo, je to lahko zavestna misel med spopadom. Bitka med njima v pretekli sezoni na Merseysideu je bila pravi prizor, saj sta se spopadla Granit Xhaka in Trent Alexander-Arnold, zaradi česar sta si prislužila posluh sodnika.

Če bo na Anfieldu prejel rumeni karton, bo izpustil domačo tekmo 28. decembra proti West Ham Unitedu, po kateri se pravilo suspenza rumenih kartonov poveča na deset – če bi to dosegel, bi to pomenilo prepoved igranja na dveh tekmah. Blizu praga sta še dva igralca.

To bi ju popeljalo do praga petih kart in oba bi izpustila silvestrsko srečanje pri Fulhamu. Vsi ključni začetniki, Arteta si ne more privoščiti izgube katerega koli od teh igralcev – še posebej zaradi zgoraj omenjenih poškodb, s katerimi se sooča stran.

Če bi dosegel neverjetnih 16 kartonov, bi se Arteta soočil z zaslišanjem zaradi neprimernega vedenja. Špancu ni bilo dokazano, da je kriv za nedavno obtožbo zaradi njegovih komentarjev po tekmi z Newcastle Unitedom v začetku te sezone in bo poskušal ostati naklonjen uradnikom, čeprav Anfield obuja spomine na spopad z Jurgenom Kloppom.

In interesenti za menjavo naj bi bili tudi pozimi: klici po Francoza naj bi prihajali predvsem iz Anglije. In očitno sprememba ni izključena. Kot je 27-letnik povedal za Sky Sports, je sprememba vsekakor možnost. “Rekel bi, da je to v mojih mislih,” je o morebitnem slovesu Bayerna dejal Coman. Tudi če ima še vedno pogodbo do leta 2027, bi ga zavezanost Angliji pritegnila. “Premier liga je ena tistih lig, če ne kar liga, z največ izzivi in ​​največjo intenzivnostjo.

Vsekakor je to liga, v kateri bi rad nekega dne igral,« je dejal Coman. Še vedno pa obožuje FCB: “Lahko bi ostal pri Bayernu in bil najsrečnejši človek na svetu.” Tipičen nogometašev stavek ali ljubezenska izjava?

To moraš pustiti, da se ti to stopi v ustih: Kingsley Coman je pri FC Bayern od leta 2015 in je z njimi slavil že osem naslovov prvaka. Če bo münchenski ekipi uspelo, lahko do leta 2027 dodajo še štiri – saj takrat 27-letniku poteče pogodba. A bo tako dolgo ostalo ali bo pozimi vsega konec? Kot poroča poročevalec o prestopih Ekrem Konur, Otroški Nogometni Dresi bo v januarski prestopni fazi za francoskega reprezentanta velika konkurenca. Za ofenzivca se torej zanima kar nekaj klubov iz Anglije.

Kljub temu ne omenja nobenih klubskih imen. O njem se je že poleti pojavilo nekaj govoric – najbolj vroča je bila visoka dolarska ponudba iz Savdske Arabije, ki pa jo je v Parizu rojeni nogometaš zavrnil.