Nogometnih dresov Inter Miami Pep Guardiola je pojasnil, da je imel Norvežan “obremenjeno kost” stopala in da ga bodo ocenjevali vsak teden. Povedal je tudi, da upa, da se bo 23-letnik vrnil pravočasno za klubsko svetovno prvenstvo Fifa, ki bo naslednji teden.

Haaland, ki v torek ni treniral, ima trenutno poleg svojega imena na strani FPL oranžno barvo, kar mu daje 50 odstotkov možnosti, da bo konec tedna igral proti Crystal Palaceu – vendar vsi znaki kažejo, da ni pripravljen na to tekmo.

Glede na to, da Man City ni uspel v GW18, je to lahko pravi čas za prodajo izjemno dragega napadalca in porazdelitev sredstev po vaši ekipi. Težava je v tem, da nikoli ne vemo, ali lahko popolnoma zaupamo novicam, ki prihajajo od Guardiole in kluba, in nihče ne bo želel ostati brez njega na tako dobri tekmi, če se mu bo uspelo vrniti prej, kot je bilo pričakovano.

Skupnost FPL je dobila namig o tem, ali bo Haaland dolgoročno odsoten ali ne, saj so navdušeni igralci odkrili, da ga je njegov oče, nekdanji vezist Leedsa in Man Cityja Alf-Inge, prodal iz svoje fantazijske ekipe.

Kot vedno počakajte na konkretnejše novice o Haalandovem statusu, preden naredite potencialno prelomni prestop sezone. Možno je, da bo Guardiola zagotovil tipično nejasno posodobitev pred tekmo s Palaceom, v tem primeru pa bomo vsi morali kar pogumno in prekrižati pesti. Toda to je morda edini čas v sezoni, ko je ugodna prodaja svetlolasega velikana.

Prodaja Haalanda odpira še eno vprašanje: koga kupite z vsem tem denarjem? Vnaprej je na voljo veliko dobrih možnosti – od Ollieja Watkinsa in Dominica Solankeja do Juliana Alvareza in Darwina Nuneza – vendar vam ob nakupu katere od njih še vedno ostane veliko denarja.

Obstaja samo en igralec, na katerega bi morali ciljati z vsemi temi dodatnimi sredstvi: Son Heung-min (9,6 milijona funtov). Samo en nogometaš ima v tej sezoni v Fantasy Premier League več točk od Korejca, pa še to si ga lasti le slabih 37 odstotkov menedžerjev.

To se bo nedvomno povečalo, potem ko je Son vrnil neverjetnih 17 točk proti Newcastlu – vendar je bil to njegov šesti dvomestni izkupiček v sezoni, nismo pa še niti na polovici.

Zdaj se Spurs usmerjajo v lep niz tekem, začenši s slabo stranjo Nottingham Foresta na City Groundu v GW17. Temu sledi Everton, ki zagotovo ni naklonjen, vendar je doma, preden odpotuje v puščajoči Brighton in gosti Bournemouth pred koncem leta. Tudi če bi bil razpored težji, je Son praktično odporen na tekmo, kar je dokazal proti Srakam, Man Cityju, Liverpoolu in Arsenalu.

Težava je v tem, da priti do njega s prodajo Haalanda pomeni, da boste morali sprejeti udarec, razen če imate dva prosta prenosa. Toda po mnenju tega pisca je to eden redkih scenarijev, v katerem je zadetek povsem upravičen. Son je eden najbolj eksplozivnih igralcev v igri, ima najboljšo stopnjo menjave velikih priložnosti v Premier ligi in izvaja enajstmetrovke.

Če ne nameravate prodati Haalanda, potem obstaja verjetno le še ena pot do Son, ki je smiselna: prodaja Bukayo Saka (9 milijonov funtov). To je težka odločitev, ki so se ji številni menedžerji, vključno z mano, izogibali več tednov iger, a čeprav je Arsenalov človek izjemno dosleden, Otroški Nogometni Dresi nima niti približno tako eksplozivnega kot njegov kolega iz Tottenhama.

Še en igralec, za katerega bi rekel, da je trenutno vreden udarca, je Trent Alexander-Arnold (8,1 milijona funtov), ki je v zadnjih tednih iger v dobri formi. Desni bočni branilec Liverpoola v prvih nekaj mesecih kampanje ni upravičil svoje cene za FPL, saj je do GW12 dosegel le eno asistenco. Od takrat je na treh tekmah zabeležil dva zadetka in dve podaji, preden je zadel proti Palaceu, a si je tudi takrat zagotovil dve dodatni točki. V teh štirih tednih igre noben igralec ni ustvaril več priložnosti (15) ali velikih priložnosti (5) kot Alexander-Arnold. Vodi tudi po bonus točkah (8) in sistemu bonus točk (141) v tem obdobju, medtem ko noben branilec ni dosegel več kot on.

Angleški reprezentant, kar morda ni presenetljivo glede na njegovo ceno, je v lasti manj kot 15 odstotkov menedžerjev FPL, zaradi česar bi lahko predstavljal veliko razliko v igri, če bi lahko še naprej tako deloval iz sredine igrišča. Liverpool se bo naslednjič doma srečal z Man Unitedom, kar je, priznajmo si, zelo dobra tekma, preden bo gostil Arsenal, sledijo Burnley v gosteh, Newcastle doma in Bournemouth v gosteh.