otroški dresi za nogomet Ko je Jonas Eidevall podpisal novo pogodbo le nekaj dni pred tekmo v gosteh proti ekipi Manchester United Women’s, se je odpravljal pod ogromnim pritiskom sredi izločitve iz UWCL in uvodnega poraza proti Liverpoolu. Ob bližajoči se tekmi v gosteh proti Man Unitedu, ki je zaznamovala tudi igranje Alessia Russo proti svoji nekdanji ekipi, je bila to velika priložnost za Eidevall, da prinese nekaj zaupanja navijačev proti enemu od njihovih večjih tekmecev za Super ligo v tej sezoni.

Sodeč po zgodovini tekem za Arsenal Women’s, je bila to vedno težavna tekma za Little & Co. in izkazalo se je, da je točno to.

Eidevall je obnovil svojo postavo po zmagi v rokah Liverpool Women’s na Emirates pred rekordnih 54.000 navijači. Vstopil je z bolj 3-5-2 začetno enajsterico, pri čemer sta Lessi Russo in Stina Blackstenius igrali skupaj v ospredju. Laia Codina je prav tako debitirala za topničarje, potem ko se je poleti preselila iz Barcelone. Na papirju so mnogi trdili – začetna enajsterica Manchester Uniteda je bila bolj uravnotežena, čeprav so topničarji imeli globoko klop, ki je vedno igrala sestavni del.

Izbire Eidevallove za Arsenalove ženske so sprožile nekaj vprašanj zaradi presenetljive postavitve, saj sta bili Kim Little in Alessia Russo pozvani, naj ohranita širino, običajno pa je osrednji napadalec Blackstenius imel svobodo zanašanja, kar je bilo očitno pri uvodnem zadetku, ko je Arsenal, ki je sedel v 5. Oblika -4-1 brez žoge (slika 3) je povzročila, da je Blacksteniusova odnesla široko (najboljši primer na sliki 1, nastanek njenega uvodnega zadetka), saj bi bila Russo in Little na žogi prisotna bolj na sredini.

Glede na to, da je United sedel v 4-4-2, je bilo sprva smiselno, da bi celo s stroški izolacije Russa ali Littlea imeli 4 igralce v ozkem veznem polju United bolj prisiljen ostati kompakten, tako da bi imeli v tranzicijah tekače za črto. bi prineslo priložnosti (prvi gol je bil dober primer)

Ženske Marca Skinnerja so morda imele veliko čistejši načrt igre: branijo se in pritiskajo iz 4-4-2 in nato napadajo v 4-2-4 s Toonejem in Geysejem, ki sta preobremenila osrednje cone (slika 2 in slika 4). Z obrambo s 5 ženskami bi Eidevall mislil, da bo to udobno, vendar je omogočil več kroženja sredine igrišča.

Pass Networks obeh ekip povzema točke na najboljši način: Geyse Ferreira in Toone sta oba blizu drug drugega v osrednjih conah, kajti Arsenal Little in Waiti sta preobremenila cono 14 in Russoja zaneslo ali spustilo, da bi ustvaril pasove za Blacksteniusa.

Kar zadeva zadnji 3. prenos, je imel Arsenal več prenosov v Unitedovem zadnjem 3. mestu. To je bila tekma, v kateri je United ustvaril zanimive priložnosti, toda obramba Arsenala je bila močna, vendar sta 2 gola, ki sta jih prejela, prišla iz nekaj nepotrebnih podeljevanj. To je bilo tudi nekaj, kar je Eidevall rad izpostavil v svoji obrambi, kako je vodil igro po zadnjem žvižgu.

Ena bolj zanimivih stvari, ki jih je bilo opaziti pri Arsenalovem nastajanju, je bila, kako je Jonas uporabil Laio Codina. Začela je na levi strani zadnje trojke, vendar je bila njena vloga bolj napredovalka. Nosenje žoge v sredino igrišča ali izbiranje žepov v tej drugi fazi zbiranja, kar ne omogoča le Stephu Catleyju, da razišče bolj ofenzivna območja, temveč tudi Kim Little in Waltiju, da izbereta prostore, ki bi lahko vplivali na zaporedje igre. Če je njena vloga kaj od prihodnjih znakov, bo zmagovalka svetovnega pokala sestavni del priprav, zlasti od te prve faze. Poskusila je tudi nekaj zanimivih podaj med črtami, s čimer je prilagodila svoje tehnične sposobnosti in razumevanje prostora.

Borbe Jonasa Eidevalla še niso prišle v ospredje, kot je upal po včerajšnjem rezultatu, zato bo to nekaj, kar bo začelo viseti nad njim, ko bodo dnevi minevali. Za Marca Skinnerja bo biti na vrhu lestvice na začetku sezone zelo pomemben, saj bo poskušal ohraniti zagon.

O Eidevallovi večji kritiki, da bi lahko našel sistem, nogometni dresi otroški ki bi sčasoma lahko sprejel odsotne, kot so Leah Williamson, Vivianne Midema in Beth Mead, bodo razpravljali med navijači AFC Women’s, saj Arsenal igra dramatično drugačen slog igre, kjer je mogoče opaziti določeno nepovezanost, ki jo Eidevall lahko Ne skrivaj se več z istimi sistematičnimi načeli. Čeprav je trojica bližje vrnitvi po poškodbi, se pritisk povečuje