otroški nogometni dres Chelsea Antony v ponedeljek ne bo treniral s soigralci iz Manchester Uniteda, potem ko se je klub strinjal, da bo odložil njegovo vrnitev, “da bi obravnaval obtožbe” o napadu proti njemu.

23-letnik bi se moral vrniti na treninge Uniteda na začetku tedna, potem ko so ga odstranili iz brazilske ekipe na kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo ta mesec proti Boliviji in Peruju.

Toda United je v nedeljski izjavi dejal, da se zdaj ne bo vrnil “do nadaljnjega”.

Brazilija se je odločila, da Antonyja opusti, potem ko je njegovo nekdanje dekle Gabriela Cavallin obtožila zlorabe v družini.

Gospa Cavallin je trdila, da jo je Antony januarja v hotelski sobi v Manchestru udaril z glavo in jo udaril tudi v prsni koš, kar je povzročilo poškodbo prsnega vsadka.

Druga ženska, Ingrid Lana, je nato trdila, da jo je oktobra lani Antony na svojem domu v Angliji »potisnil ob zid«.

Klubska izjava Uniteda se glasi: “Manchester United priznava obtožbe zoper Antonyja.

“Igralci, ki še niso sodelovali na mednarodnih tekmah, se bodo vrnili na trening v ponedeljek.

“Vendar je bilo z Antonyjem dogovorjeno, da bo do nadaljnjega odložil svojo vrnitev, da bi obravnaval obtožbe.

“Kot klub obsojamo nasilna dejanja in zlorabe. Zavedamo se pomena zaščite vseh vpletenih v to situacijo in priznavamo vpliv, ki ga imajo te obtožbe na preživele zlorabe.”

Antony je v lastni izjavi dejal: “Z Manchester Unitedom sem se dogovoril, da si vzamem obdobje odsotnosti, medtem ko obravnavam obtožbe zoper mene.

“To je bila skupna odločitev, da bi se izognili motnjam mojih soigralcev in nepotrebnim polemikam za klub.

“Želim ponoviti svojo nedolžnost glede stvari, ki so mi očitane, in v celoti bom sodeloval s policijo, otroški nogometni dres Bayern Munchen da bi ji pomagal priti do resnice. Veselim se vrnitve na igro čim prej.”