Otroški Nogometni Dresi Japhet Tanganga se je poleti preselil iz Tottenham Hotspura v Augsburg na posojo, vendar še ni nastopil za nemški klub. Po zaskrbljenosti glede poškodb pri N17 se zdaj pojavljajo namigovanja, da bi Spurs januarja lahko odpoklical 24-letnega branilca.

Po briljantnem začetku sezone, v katerem so zmagali na 8 od svojih 10 uvodnih iger, je ekipa Angeja Postecoglouja naletela na neuspeh. Na zadnjih štirih prvoligaških tekmah so doživeli tri poraze in osvojili le eno točko. Njihovemu padcu forme niso pomagale poškodbe in izključitev, saj sta Micky van de Ven in James Maddison, ki sta igrala pomembno vlogo v njuni zgodnji formi sezone, odsotna do novega leta. Poleg tega je Cristian Romero, ključni del njihovega uspeha na začetku sezone, odslužil tri tekme suspenza po rdečem kartonu proti Chelseaju.

Odsotnost van de Vena in Romera pušča Spurs s pomanjkanjem osrednjih branilcev, zaradi česar potrebujejo dodatnega igralca na tem položaju.

Ker se angleški branilec bori za igralni čas pri Augsburgu, je postal možnost, da zapolni praznino v Tottenhamovem oddelku osrednjih branilcev. Kaj torej ponuja?

Tanganga rad igra na sprednji nogi, saj poskuša veliko obrambnih dejanj. Na whocored.com je v lanski sezoni Premier lige v povprečju dosegel 0,8 preboja, 0,5 prestrezanja in 1,5 izbitka na tekmo. V prejšnji sezoni je opravil 1,3 preboja, 0,8 prestreženih žog in 2,7 izbitka na tekmo. (statistika glede na to, kdo je zadel)

Z njegovim odpoklicem Spurs pripeljejo proaktivnega igralca, čigar agresivnost bi lahko bila koristna v Postecogloujevem sistemu visokega pritiska.

Čeprav smo izpostavili njegove prednosti, velja omeniti tudi to, da še ni dovolj konstanten, da bi igral na najvišji ravni, zato se mu, odkar se je prebil v prvo ekipo, ni uspelo uvrstiti na štartno mesto.

Še več, njegovo branje igre in nerodnost sta dovolj skrbi za Tottenham, da opusti vsako misel, da bi ga ponovno vključil v ekipo. S svojo visoko postavo ekipa iz severnega Londona potrebuje osrednjega branilca, ki je odličen v situacijah ena na ena, česar Tanganga trenutno ni sposoben.

Da bi dokazal svojo nespretnost in slabo presojo, je v prejšnji sezoni naredil 0,8 prekrška na tekmo, sezono pred tem pa 1,7.

Romero in Eric Dier sta trenutno edina zdrava naravna višja srednja branilca v klubu, Nogometnih dresov Real Madrid kar nakazuje, da bodo morali pripeljati še enega srednjega branilca.

Če želi Tottenham končati med prvimi štirimi ali se boriti za naslov, bi moral pogledati dlje od Tangange. Klub bo moral januarja seči v žep, da bi kupil centra, da bi rešil pomanjkanje globine v oddelku osrednjega branilca.