Otroški nogometni dresi Chelsea je nadaljeval klavrn začetek sezone 2023/24 z domačim porazom proti Brentfordu z 2:0 v derbiju zahodnega Londona.

Čebele so zmagale na vseh treh tekmah proti modrim od napredovanja v Premier ligo in se povzpele nad svoje sosede na 10. mesto.

Stran Mauricia Pochettina je bila vso tekmo izžvižgana in čaka jo še veliko dela pred naslednjo ligaško tekmo – proti visokoletečemu Tottenham Hotspurju.

Kako se igra odvija
Chelsea je skoraj povedel v protinapadu v 10. minuti, ko je Noni Madueke pridobil prostor, da bi vdrl za Vitalyja Janelta, ki ga je Janelt zamenjal za Aarona Hickeyja, ki je brez položaja. Krilni igralec je zarezal v notranjost in z roba kazenskega prostora sprožil silovit strel, ki je zadel prečko.

Connor Gallagher je nato poskusil srečo z razdalje, Brentford pa je prilagodil svojo obrambo in prisilil Marka Fleckena, da je ubranil nizek strel z njegove desne strani.

Nova priložnost za Chelsea je prišla in odšla, ko je Cole Palmer lepo poslal v hrbtno linijo Čebel za Marca Cucurello, ki je zadel z voleja. Volej je zadel hvaležnega Fleckena neposredno v grlo.

Nekaj ​​trenutkov kasneje je imel Raheem Sterling težave s svojo linijo po podaji na desni strani 18-metrovke in sprožil proti tribuni Matthewa Hardinga.

Brentford je ustvaril svojo prvo priložnost po prekinitvi, ko je Christopher Ajer šprintal naprej in dosegel stransko črto ter zmanjšal žogo nazaj do Vitalija Jarneta, čigar strel je odbil Robert Sanchez, ki je bil blokiran.

V 58. minuti so gostje povedli na tekmi. Chelsea je prejel podajo Brentforda in Bryan Mbeumo je lahko prosto podal do Ethana Pinnocka, ki je prikimal ob zadnjo vratnico.

Chelsea se je v zadnjih sekundah trdo boril v iskanju izenačenja, vendar je težko prišel do priložnosti. Thiago Silva je z glavo meril po kotu Connorja Gallagherja, vendar noben igralec v modrem ni našel odločilnega dotika, da bi preusmeril žogo.

Strel rezervista Deivida Washingtona iz bližine je bil blokiran, Brentford pa je izkoristil odlično priložnost, da bi uničil igro pri prodoru iz kota, pri čemer je Robert Sanchez stal pokonci, blokiral pa ga je Yehor Yarmolyuk. Nekaj ​​sekund pozneje je Chelsea dvakrat ušel težavam, ko je Mbemo s podobne razdalje sprožil mimo.

Sanchez je v sodnikovem dodatku udaril naprej iz zadnjega kota, a je moral plačati, ko je Brentford na drugi strani dosegel drugi zadetek, Neal Maupay pa je nesebično nastavil Mbo Ne daj žoge stran in jo zakotali v prazen gol.

Ocene igralcev Chelseaja (4-2-3-1)

Vratar: Roberto Sanchez – 6/10 – Ni tako slabo po katastrofalni tekmi proti Arsenalu. Dobro razdelil žogo in odlično obranil proti Jarnettu in Yarmolyuku. Zadetku Pinnocka ni pomagal branilec.

RB: Axel Disasi – 5/10 – dobro deloval v obrambi, vendar je nudil malo podpore v napadu, kar je razumljivo, saj je osrednji branilec. Vendar jih je v uvodni tekmi premagal Pinnock.

Osrednji branilec: Thiago Silva – 6/10 – Brentfordovi hitri napadalci so ga malo preizkusili in se je držal v zraku.

Osrednji branilec: Levi Colwell – 6/10 – Manjka mu tudi hitrost, vendar se to ni izkazalo za veliko težavo za Chelsea. Včasih pleni naprej.

LB: Marc Cucurella – 5/10 – Dobro je nevtraliziral grožnjo bočnega branilca Roersleva, čeprav je potrebna nadaljnja podpora, da bi zadržali Ajerja. Zapravili v zadnji tretjini.

CM: Moises Caicedo – 5/10 – Danes je bil bolj umirjen v posesti kot v prejšnjih tekmah in opravil svoje delo, da je prekinil igro.

CM: Conor Gallagher – 6/10 – Vedno je našel pot do žoge, ko so ga obkrožala Brentfordova telesa. Glavna težava Chelseajeve sredine je pomanjkanje naravnega igralca na zadnji strani.

RM: Noni Madueke – 6/10 – Zgodaj grožnja in zdi se, da je znova odkril svoj mojo, vendar je bilo vedno težje premagati Brentfordov globoki blok.

AM: Cole Palmer – 6/10 – Poceni nogometni dresi Chelseajev najboljši zunanji igralec in najsvetlejša iskrica, ki vedno poskuša poživiti igro z udarcem ali trikom, s prečko ali podajo.

LM: Raheem Sterling – 5/10 – Tako kot je bilo veliko veselja, ko je bil Madduk nedosleden pri Brentfordu, ni bilo veliko veselja, ko so se branili globlje.

CF: Nicholas Jackson – 4/10 – ni uspel zaznamovati tekme in so ga jezni navijači zmerjali na črti pred polčasom, pri čemer mu je Pochettino jezno rekel, naj “podpira ekipo”.