Otroški nogometni dresi Lionel Messi je razkril, da so ga poleti poleg njegovega nekdanjega kluba Barcelone poskušali podpisati tudi drugi evropski klubi, preden se je dokončno odločil za Inter Miami.

Argentinec se je po izteku pogodbe po dveh letih v francoski prestolnici odločil zapustiti PSG in se bo verjetno vrnil v Barco, potem ko je bil leta 2021 prisiljen zapustiti klub. Zaradi finančnih omejitev La Lige Barcelona ne more. Messijeva pogodba je potekla, s čimer se je njegovo skoraj dve desetletji sodelovanja z rdeče-modrimi nenadoma končalo.

Vendar pa je bilo junija razkrito, da se bo Messi namesto tega podal v Major League Soccer in podpisal za Inter Miami, kjer se je izkazal za senzacijo in je prevzel Združene države Amerike.

Potem ko je v začetku tega tedna osvojil rekordno osmo zlato žogo, je Messi govoril za L’Equipe in France Football, da bi razpravljal o številnih temah, vključno s tem, kako blizu je vrnitvi v Barcelono.

“Takrat sem razmišljal o tem, kaj je najboljše za mojo družino in zame. Dejstvo, da sem postal svetovni prvak in dosegel vse cilje, ki sem si jih zadal v svoji karieri, mi je omogočilo, da razmišljam dlje. Glede športa je Messi dejal: “Razmislil bi dobro počutje moje celotne družine, z druge perspektive. To je bila odločitev, ki sva jo tiho sprejela skupaj. “

“Pravzaprav bi se lahko vrnil k Barci, a se to ni moglo zgoditi. Ko sem moral zapustiti klub (leta 2021), se je to zgodilo. Tam, tudi če so bile okoliščine drugačne, je bilo nekoliko enako. Moj prvi The Ideja je bila vedno vrniti se domov in spet igrati za Barcelono ter se tam upokojiti, kot sem vedno sanjal. Toda to ni bilo mogoče. Zato smo se odločili, da pridemo sem (Inter Miami).

“Še naprej spremljam Barcelono in gledam tekme, seveda, tako kot takrat, ko sem igral v Parizu. Po mojem mnenju se je ekipa skozi čas zelo dobro razvila. Raven mladih igralcev je izjemna. To je odlična ekipa ki ima letos priložnost tekmovati na vseh frontah.«

Messi je kasneje pojasnil, da Nogometni dresi kompleti za otroke Barcelona ni bila edina ekipa, ki je zamudila njegov podpis, in razkril, da ima ponudbe iz vse Evrope in Savdske Arabije.

“Če sem iskren, sem prejel veliko ponudb in vse so bile različne. Barcelona, ​​pa tudi drugi evropski klubi, Savdska Arabija,” je dodal.

“Toda na koncu smo se odločili, da pridemo v Miami, in zadovoljni smo z odločitvijo, saj se tukaj počutimo dobro. Uživamo v vsakdanjem življenju z družino bolj kot prej. Skupaj lahko počnemo več stvari, jaz pa lahko delim trenutke z družino .” Žena in otroci, ki sem jih prej pogrešal. Miami je spektakularno mesto s čudovitim podnebjem. Poleg tega se mi pridružijo prijatelji in nekdanji soigralci [Jordi Alba in Sergio Busquets], tako da je v redu! “