otroški nogometni dresi Mbappe Ekipi sta zadnjo tekmo tega kroga začeli s povsem različnima izhodiščema: Koprčani so za uvod sezone dosegli dve zmagi in bi z morebitno tretjo ujeli Mariborčane na vrhu lestvice. Mura pa je po drugi strani dvakrat izgubila in krog začela s točkovno ničlo.

Danes pred tekmo so iz soboškega prvoligaša tudi sporočili, da so prekinili sodelovanje s trenerjem Dejanom Grabićem. Dosedanji pomočnik Darjan Slavic je tako prvič vodil muraše že danes na vroči Bonifiki. Na koncu so bili bolj zadovoljni gostje, ki so prišli do prve zmage v sezoni.

Začetek tekme je postregel s hitrim zadetkom gostov. Že prvo pravo akcijo so črno-beli v osmi minuti spremenili v gol, ko je po podaji Žige Kousa Dardan Shabanahaxhaj udaril s kakšnih 18 metrov z desne strani in presenetil Jana Koprivca.

V nadaljevanju so pobudo prevzeli domači, ki so si pripravili precej priložnosti, toda Klemen Mihelak v vratih Mure je bil zanesljiv. Najbolj nevaren pri Koprčanih je bil Nik Omladić, enkrat s prostega strela in drugič po kotu.

Mura je bila v tem obdobju podrejena, toda v 32. minuti blizu drugemu zadetku. Po kotu je Nikola Jovičevič meril z glavo in zadel okvir vrat, odbitek je skušal v mrežo pospraviti Borna Proleta, a je nato z golove črte žogo izbil Nikola Krajinović.

Nadaljevanje je bilo podobno razgibano; po osmih minutah pa so do gola prišli domači, ko je po prodoru v kazenski prostor streljal Maks Barišić, žoga pa se je od obrambnih igralcev Mure odbila v gol.

Sledil je nov pritisk Mure, v 61. minuti pa je po izletu Koprivca iz vrat Ivan Šarić še ujel žogo in jo podal v kazenski prostor. Z nekaj metrov je streljal Amadej Maroša in zadel Krajinovića, sodnik pa je po ogledu posnetka dosodil igro z roko in enajstmetrovko. Z natančnim strelom ob vratnici je Maroša poskrbel za novo vodstvo Mure.

Dober izkoristek priložnosti pa so gostje potrdili še v 70. minuti, ko je po kotu Matic Maruško podaljšal žogo z glavo do druge vratnice, kjer je bil na pravem mestu Proleta in jo zabil v gol.

Koprčani so imeli nato do konca tekme spet izrazito premoč, toda brez učinka, nogometni dres Paris Saint Germain od številnih priložnostih pa je najbolj izstopala tista Barišića v 81. minuti, ko je z glavo zadel prečko.

V naslednjem krogu bo Mura 19. avgusta igrala z Radomljani, Koprčani bodo dan prej gostovali pri Bravu.