Otroški nogometni dresi šestimi tekmami, ki jih je argentinski zvezdnik Lionel Messi nosil na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2022 v Katarju, so na ogled na novinarski predpremieri pred dražbo pri Sotheby’s v New Yorku.

Šest dresov, ki jih je Argentina nosila med zmago na svetovnem prvenstvu leta 2022, so v četrtek na dražbi v New Yorku prodali za 7,8 milijona dolarjev.

Dražbena hiša Sotheby’s je sporočila, da je cena za dres podrla prejšnji rekord prodaje predmetov, povezanih z igralcem, zaradi česar je to najvrednejši kos športnih spominkov, ki so bili letos na dražbi.

Zbirka vključuje majico, ki jo je Messi nosil v prvem polčasu finala proti Franciji v Katarju.

“Ti zgodovinski dresi niso le oprijemljiv opomin na enega najpomembnejših trenutkov v zgodovini športa, temveč so povezani predvsem z vrhuncem kariere enega najbolj odlikovanih nogometašev v zgodovini,” je dejal Brahm Wachter, vodja Sotheby’s. moderne kolekcije Nogometni dresi kompleti za otroke rekel.

Dres Michaela Jordana z uvodne tekme finala lige NBA leta 1998 drži rekord med najdražjimi športnimi spominki, ki so jih nosili na tekmah, lani so ga prodali za 10,1 milijona dolarjev.