Poceni nogometni dresi Novogoričani so s špalirjem pričakali novega slovenskega prvaka Olimpijo. Njihova popotnica za dvoboj z Ljubljančani pa ni bila dobra, saj je bila Gorica v nizu štirih porazov. Toda ekipa novega trenerja Agrona Šalje je proti favoritom, ki so sicer prevladovali v posesti žoge, iztržila pomembno točko v boju za obstanek, vse do 87. minute pa ji je kazalo še bolje, saj je dotlej vodila po zaslugi dveh golov Daria Kolobarića.

Gorica je kmalu po začetku imela prvo lepo priložnost, v četrti minuti je poskusil Etien Velikonja, Matevž Vidovšek pa je bil na pravem mestu. V 17. minuti pa je domača zaseda povedla, Kolobarić se je po podaji v globino znebil Agustina Doffa in prišel pred Vidovška ter ga tudi premagal. V 19. minuti sta bila spet iz oči v oči Kolobarić in Vidovšek, takrat je bil uspešnejši ljubljanski vratar.

Minuto pozneje je Olimpija izenačila, z dobrih 20 metrov je streljal Timi Max Elšnik, žoga je na poti proti golu zadela še Zvonimirja Petrovića, nekoliko spremenila smer in končala za hrbtom Matevža Dajčarja.

Slednji je moral posredovati v 28. minuti, ko je streljal Aldair Djalo. Zadnja nevarnejša akcija v prvem polčasu je bila v 40. minuti, ko bi Anes Krdžalić skorajda poskrbel za avtogol v mreži gostov.

Kmalu po začetku drugega polčasa se je izkazal Dajčar po prostem strelu Svita Sešlarja, goriški vratar pa je dobro posredoval tudi v 55. minuti po novem strelu Sešlarja.

V 62. minuti pa so izbranci trenerja Šalje spet povedli, po lepi podaji Ahmeda Ankraha za hrbet ljubljanskih branilcev se je sam pred Vidovškom znašel Kolobarić, ki je ljubljanskega vratarja še preigral in žogo poslal v mrežo.

Pozneje veliko lepih akcij ni bilo, šele v 83. minuti je nase malce opozoril Mario Kvesić s premalo natančnim strelom. V 87. minuti pa so zeleno-beli vendarle izenačili, ko se je med strelce vpisal Pascal Estrada, ki je zadel iz bližine.

Celje le dve točki za Mariborom

Celjani so še peto tekmo zaporedoma končali neporaženi, še več, v Šiški so z zanesljivo zmago s 3:0 vzeli vse tri točke, s katerimi so se utrdili na tretjem mestu. Tam imajo pet točk prednosti pred četrtouvrščenim Koprom, za dve pa zaostajajo za drugouvrščenim Mariborom. Bravo ostaja osmi, ima pa relativno varnih osem oziroma devet točk prednosti pred Gorico in Taborom v boju za obstanek.

Ljubljančani so nekoliko odločneje začeli tekmo, a niso bili nevarni, v 15. minuti pa je na drugi strani po kotu z glavo streljal David Zec, vendar poslal žogo preveč po sredini vrat, tako da jo je ukrotil Matija Orbanić. Malce pozneje je domači vratar moral posredovati še po strelu Luke Bobičanca.

V 30. minuti pa so gostje povedli. Charles Ikwuemesi je sprejel žogo na robu kazenskega prostora, jo povlekel malo bolj v sredino in nazaj na približno 20 metrov, do koder je zadel z nizkim in ne posebej močnim strelom. Ikwuemesi je zdaj pri devetih golih. Malce pozneje so Celjani spet zagrozili, ko je v zadnjem trenutku Matija Kavčič blokiral strel Bobičancu.

Bravo je napadalneje začel drugi del in imel v 47. minuti lepo priložnost, ko je iz bližine streljal David Flakus Bosilj, izvrstno pa je posredoval Matko Obradović v celjskih vratih. Dve minuti pozneje pa so Ljubljančani zadeli, Martin Kramarič je podal za hrbet celjske obrambe, kamor je stekel Denis Bušnja. Ta je sicer premagal Obradovića, a iz malenkostnega prepovedanega položaja.

Na drugi strani je v 52. minuti znova poskusil Bobičanec, po kotu pa nato še Zec, vendar je ostalo pri minimalni celjski prednosti. Celjani pa so prednost podvojili v 59. minuti, ko je proti vratom stekel Aljoša Matko in na koncu ugnal še Orbanića.

Bravo se je trudil priti do priključka, vendar pa jim Celjani, pri katerih trener Roman Pilipčuk ni opravil niti ene menjave, niso pustili posebej veliko prostora za kakšno nevarnejšo akcijo. Igra tudi ni več ponudila kakih resnih zaključnih strelov, izjema je bil le tisti ob koncu tekme, Moški Nogometni dresi Real Madrid ko je Matko spet preigral Žana Trontlja in na koncu še spodkopal žogo ter jo čez Orbanića poslal v mrežo za 3:0.

Prva Liga Telemach, 32. krog:

Kalcer Radomlje : Koper 1:1 (1:1)

Sokler 45.+1; Edomwonyi 2.

Tabor Sežana : Mura 1:2 (0:0)

Al. Zeljković 87.; Klepač 72., 86.

Gorica : Olimpija 2:2 (1:1)

Kolobarič 17., 61.; Elšnik 20., Estrada 87.

Bravo : Celje 0:3 (0:1)

Ikwuemesi 30., Matko 59., 93.