Poceni nogometni dresi Predstavniki Barcelone so se na neformalnem kosilu sestali s predstavniki La Lige in se pogovorili o možnostih za vrnitev Lionela Messija v katalonski klub. Superzvezdnik je pred dvema sezona zapustil Barco, saj si ta ob finančnih težavah ni mogla privoščiti izdatkov, ki bi sedli na račun Argentinca. Temu zdaj poteče pogodba s PSG.

Predsednik La Lige Javier Tebas je bil pred dvema sezonama neusmiljen, tudi zdaj pa meni, da imajo Katalonci pred sabo še kar nekaj ovir. “Trenutno se mi zdi, da je ta posel zelo zapleten. Še je nekaj časa, a pri Barceloni bodo morali odpustiti nekaj igralcev in zmanjšati plače, da bi lahko registrirali Messija. Tu je še neznanka, kakšna bi bila njegova plača. Veliko je še nejasnosti,” je dejal Tebas.

Nato je še dodal: “Barcelona ni Paris Saint-Germain, ki si zaradi svojih finančnih zmožnosti lahko privošči visoke plače. Če želijo pri Barci pripeljati nove igralce, se morajo zmanjšati prejemki tistih, ki so že tu. To je kot podzemna železnica. Ljudi morate spustiti ven, da lahko sami vstopite.”

Oslabljene Krimovke so v Radomljah zaigrale brez Kristine Špegar, Ester Urek, Celie Lozano in Sare Zarzuele, gostiteljice pa so za prvi zadetek potrebovale manj kot dve minuti igre. Sara Gradišek je s podajo v prostor zaposlila Mašo Osojnik, ki je domače popeljala v prednost. V osmi minuti je prvega od kar devetih zadetkov dosegla Zala Kuštrin, ki je bila za obrambo Krima prehitra tudi v 11. minuti. Katarina Rogelj se je v 15. minuti izkazala z obrambo po strelu Sare Gradišek, klonila pa je nekaj sekund kasneje. Zala Kuštrin je dosegla še tretji zadetek na tekmi, Bovčanka pa je bila po podaji Korine Janež uspešna še v 21. minuti.

V nadaljevanju prvega polčasa smo videli še nekaj obetavnih priložnosti, v 27. minuti pa so Radomlje povedle s 6:0. Predložek Ane Gerjolj je izkoristila Korina Janež, ki je zatem poskušala še enkrat, a je dvoboj dobila Katarina Rogelj. V 33. minuti je Zala Kuštrin zatresla okvir gola, v naslednjem napadu pa je bila po odličnem predložku Margit Kosirnik še drugič uspešna Korina Janež. 7:0 je bil tudi izid prvega polčasa, Otroški Nogometni dresi višji zaostanek Krima pa je z nekaj posredovanji preprečila Katarina Rogelj.